10 x IJskoffie en Koffieco*cktails recepten (2024)

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber van koffie en koffierecepten? Sla dan deze pagina even op! Wij zetten maar liefst 10x IJskoffie en koffieco*cktails recepten op een rijtje voor heerlijke zomerse dagen.

Begin je al een beetje trek in koffie te krijgen? Met onderstaande IJSKOFFIE en KOFFIEco*ckTAILS recepten ga je vast een heerlijke favoriet vinden voor op warme zomerse dagen. Er is namelijk niets zo verkoelend als ijsblokjes met een caffeine kick! Maar let op, want het gaat hier niet alleen om louter koffie recepten, maar ook alcoholische co*cktails gemaakt met koffie of een koffielikeur, zoals Kahlua of Tia Maria.

10 x IJskoffie en Koffieco*cktails recepten (1)
10 x IJskoffie en Koffieco*cktails recepten (2)
10 x IJskoffie en Koffieco*cktails recepten (3)

5x IJSKOFFIE RECEPTEN voor zomerse dagen

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)

1. IJskoffie maken (3 variaties met een Nespresso machine)

De meest basic varianten van ijskoffie maken vind je terug in deze video waarbij ik snel en eenvoudig ijskoffie maak met behulp van een Nespresso capsule machine. Ik geef je maar liefst 3 variaties.

2. Griekse Cafe Frappe maken (3 variaties uit de shaker)

Op de Griekse eilanden maakt men ijskoffie met behulp van een co*cktailshaker! Deze zogehete ‘Cafe Frappe‘ is er ook in verschillende variaties en uiteraard vertel ik je hoe je deze ook zelf thuis kunt maken.

3. Vietnamese IJskoffie maken (met gecondenseerde melk)

De Vietnamese zoete ijskoffie met gecondenseerde melk is er eentje die we danken aan viral video’s op het internet (en dan met name TikTok). Het is die heerlijke zoete smaak van de gecondenseerde melk die het een gangbaar drankje voor iedereen maakt – ja zelfs diegenen die niet eens echt van koffie houden.

4. Tropical IJskoffie met mango

Onze Nanda maakte 2 verschillende variaties op ijskoffie. De eerste is een zachtromige Tropische ijskoffie met kokosmelk, banaan en mango. Je moet er maar op komen, maar het resultaat is een verrukkelijke koffie!

5. Koreaanse Dalgona koffie maken (met koffie ‘fluff’)

Dan heb ik nog een Internet sensatie die heel de wereld veroverde in de eerste Corona lockdown, namelijk de Koreaanse Dalgona Koffie. Het meest bijzondere aan deze ijskoffie is toch wel de lobbige koffie ‘fluff’ die bovenop het glas tops en die bij elke slok zich vermengd met ijsblokjes en melk tot een zacht schuimige sterke koffie. Yummmmmm

5x KOFFIEco*ckTAILS RECEPTEN voor zomerse dagen

6. Espresso-Tonic (alcholvrij)

Deze dame is een groot liefhebber van Gin-Tonic recepten, maar voor een dagje zonder alcohol heb ik ook fantastiche gin co*cktails zonder alcohol voor je verzameld. Zoals deze alcoholvrije Espresso-Tonic met een schijfje citroen die een heerlijke oppepper voor zomerse dagen is.

7. Espresso Martini co*cktail (18+ met Kahlua of Tia Maria)

Als je denkt aan koffieco*cktails dan is de Espresso Martini co*cktail waarschijnlijk degene die het eerste in je hoofd opkomt. Je maakt hem onder andere met Kahlua of een scheutje Tia Maria en hij wordt geshaked in een co*cktailshaker met ijs. Yummm ik kan hem nu al proeven…

8. Orange IJskoffie co*cktail (18+ met Cointreau)

Nog een heerlijk IJskoffie variatie recept van onze Nanda maar dan eentje met Cointreau. Deze Sinaasappel IJskoffie co*cktail met een scheutje sinaasappel likeur is heerlijk van smaak en een heel leuk en zomers alternatief voor een Iced Coffee

9. Ethiopian Dalgona Espresso (18+ met Amarula)

Ethiopië staat ook bekend om zijn koffie maar ook om de Ethiopische Amarula likeur. Een huwelijk tussen die twee maakt dan ook een verrukkelijk Ethiopische variant op de Dalgona koffie MET een scheutje Amarula likeur. Deze is zo zoetsappig en lekker dat hij absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje met 10x IJskoffie en Koffieco*cktails recepten.

10. Black Russian vs White Russian (18+ met Vodka)

En tot slot een koffieco*cktail die onder de cultfilm liefhebbers bekend is door de film: The Big Lebowski Je kunt namelijk een heerlijke koffieco*cktail met vodka en Kahlua maken en deze word dan de ‘Black Russian genoemd. Maar voeg je er tevens een scheutje room aan toe dan krijg je een romige ‘White Russian’. Aan jou de keuze welke je lekkerder vindt?

Dit waren 10x recepten voor IJSkoffie of verkoelende Koffieco*cktails recepten voor warme dagen! Doe er deze zomervakantie lekker je voordeel mee en geniet van koffie en koffielikeuren. Ik ben dan ook heel benieuwd welk recept jij wilt gaan maken en proeven! En wat je er van vind natuurlijk 🙂

Proost! Groetjes, Betty

BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 10x IJskoffie en Koffieco*cktails recepten wilt gaan maken.

10 x IJskoffie en Koffieco*cktails recepten (14)
10 x IJskoffie en Koffieco*cktails recepten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5615

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.